facebook
Centrul de Sanatate Sophia
Timisoara
Aleea F.C. Ripensia, nr. 15
(fosta Sportivilor)

Program:
luni-vineri: 09-20

0256 466 071
0748 281 189 contact@centrulsophia.ro
Abonare Dezabonare

Ma intereseaza noutati si oferte din:
Sanatate    Frumusete

Tratament anticelulitic

 

Intrebari si raspunsuri despre tratamentul anticelulitic impreuna cu dr. Monica Susan
 
Ce este celulita?
 
La nivelul tesutului subcutanat exista adipocitele, celulele care stocheaza grasimi, exista vase de sange si vase limfatice si un tesut conjunctiv ce formeaza o retea de sustinere sub forma unor septuri fibroase. 
 
Acumularea de grasime duce la cresterea in dimensiuni a adipocitelor, care vor jena circulatia sangelui reducand aportul de substante nutritive si de oxigen si diminuand eliminarea toxinelor. Efectul va fi retentia de fluide, inflamatia, si in cele din urma fibroza care va distorsiona acele septuri de sustinere. 
 
Rezultatul va fi deformarea pielii de deasupra cu aparitia micronodulilor de celulita responsabili de aspectul de coaja de portocala care ne deranjeaza asa de mult dpdv estetic. 
 
De ce este mai frecventa la femei?
 
Celulita afecteaza peste 80% din femeile cu varsta peste 20 ani si se considera ca pentru acest lucru este responsabil statusul hormonal si in special estrogenii. Alti factori implicati sunt predispozitia genetica, hidratarea, dieta, stresul, diverse medicamente, fumatul si consumul de alcool, insuficienta venoasa. 
 
Barbatii sunt mai norocosi la acest capitol, lipseste factorul hormonal, pielea este mai groasa, au alta distributie a grasimii subcutanate, in plus structura septurilor de sustinere este diferita. La femei, septurile sunt paralele intre ele si perpendiculare pe piele, in timp ce la barbati sunt oblice, incrucisate, formand o retea de sustinere mai buna, cu ochiuri mai mici. 
 
Putem scapa de celulita? 
 
Da, intr-o masura mai mica sau mai mare, in functie de metoda pe care o alegem, care poate sa fie eficienta sau mai putin eficienta, dar si de determinarea pacientului, care trebuie sa stie ca este vorba de un tratament de lunga durata. 
 
Care sunt metodele de tratament al celulitei? 
 
Metodele sunt multe, de la masajul anticelulitic, diverse creme, geluri, lotiuni, pana la mezoterapie, dermoelectroporeza si tehnici chirurgicale precum liposuctia. 
 
Fiecare metoda are avantaje si dezavantaje, in functie de eficienta sau efecte secundare. De exemplu, daca vrem sa scapam peste noapte de celulita, alegem liposuctia, care insa nu este un raspuns pe termen lung. Reparatia tesuturilor dupa interventia chirurgicala produce fibroza, care favorizeaza reaparitia celulitei, care va fi rezistenta la orice terapie in afara de cea chirurgicala, deci va fi necesaraalta interventie chirurgicala, cu toate riscurile si neplacerile ei. 
 
O metoda eficienta de tratament al celulitei, neinvaziva si practic fara efecte secundare, este endermologia sau lipomasajul LPG, dupa numele inventatorului, francezul Louis Paul Guitay. Pe langa celulita, aceasta tehnica actioneaza si asupra depozitelor de grasime localizate, conducand la o veritabila remodelare corporala.