facebook
Centrul de Sanatate Sophia
Timisoara
Aleea F.C. Ripensia, nr. 15
(fosta Sportivilor)

Program:
luni-vineri: 09-20

0256 466 071
0748 281 189 contact@centrulsophia.ro
Abonare Dezabonare

Ma intereseaza noutati si oferte din:
Sanatate    Frumusete

Reflexoterapie

 

Editorial: Reflexoterapia – o cale spre sanatate! - kinetoteterapeut Raluca Nedelea

 

Ce este reflexoterapia?

Reflexoterapia este o stiinta aplicata de milenii pentru prevenirea si tratamentul a numeroase afectiuni si consta in excitarea prin masaj a unor puncte sau zone de pe suprafata pielii, care reprezinta mici arii reflexogene corespunzatoare diferitelor organe sau functii ale organismului uman. Zonele reflexogene se afla la nivelul picioarelor, mainilor, limbii si urechilor.

 

Cum actioneaza reflexoterapia?

Reflexoterapia actioneaza prin eliminarea toxinelor acumulate in organism si prin stimularea functiilor organelor interne. Marele avantaj al acestei terapii este ca trateaza atat afectiunile evidente, manifeste, cat si pe cele potentiale, nedepistate, asa numitele predispozitii de boala, adresandu-se mecanismelor intime de producere a bolilor, incomplet cunoscute. Organul a carui zona de proiectie a fost stimulata se reechilibreaza energetic si isi imbunatateste functia. in final se obtine relaxarea intregului organism, reechilibrarea circulatiei sangvine si limfatice, cresterea metabolismului si a imunitatii organismului.

 

Ce trateaza reflexoterapia?

Lista afectiunilor tratate prin aceasta metoda este lunga, asa ca ne vom rezuma doar la afectiunile mai frecvente si deci mai cunoscute. Din sfera tulburarilor endocrino-metabolice amintim bolile tiroidei, ale glandelor suprarenale, diabetul zaharat, osteoporoza, spasmofilia, guta si, nu in ultimul rand obezitatea, care este tot mai mult privita de medici ca o boala de sine statatoare, nu numai un punct de plecare pentru alte boli (cardiovasculare, cancer).

Afectiunile digestive tratabile prin reflexoterapie includ gastrita, ulcerul gastric si duodenal, boala de reflux gastroesofagian, colonul iritabil, hemoroizii.

Reflexoterapia poate aduce ameliorari in afectiuni hepatobilare (hepatita cronica, litiaza biliara), renale (infectii urinare, litiaza renala, prostatite, enurezis nocturn) si cardiovasculare (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, insuficienta cardiaca, ischemie vasculara periferica).

Reflexoterapia creste imunitatea, reduce stresul psihic, oboseala cronica, fiind utila in starile de anxietate, atacurile de panica, depresie. Un organism stresat, obosit este tinta ideala pentru infectii de tot felul, iar in timp si pentru boli grave, cum ar fi bolile cardiovasculare si cancerul.

Prin reflexoterapie se combate eficient durerea in general si in special durerea din bolile reumatice inflamatorii (poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta) si degenerative (discopatie, hernie de disc, gonartroza, coxartroza).

 

Un punct mic de reflexoterapie, un pas mare spre sanatate!